На фокус
Начало / ЛАГЕРИ - АРХИВ / Лятна академия по програмиране
Лятна академия по програмиране

Лятна академия по програмиране

Лятна академия по програмиране, подходяща за деца на възраст от 7 до 12 години.

Кога ще се проведе Лятната академия?

Целодневната юлска академия ще се провежда от понеделник до петък.
– Академия „Програмирай анимация“ ще се проведе от 17.07.2017.
– Лятна академия „Програмирай игри“ ще се проведе от 24.07.2017.
*За да може да запишете детето си в „Програмирай игри“, то ще трябва да е участвало и в академия „Програмирай анимация“. Можете да ги запишете и в двете академии на промоционална цена.

Какви знания и умения ще придобият децата по време на лятна академия „Програмирай анимация“ (от 17.07 до 21.07.2017)?

По време на занятията по програмиране децата ще получават знания за основните понятия в света на програмирането: компютър и неговите части, хардуер, софтуер, мрежа, програмен код, среда за разработка, алгоритъм и цикъл. Ще програмират и създадат множество алгоритми под формата на анимации. Заедно с това ще работим усилено върху активно общуване в група и работа в екип – принципи, заложени във всички обучения на SoftUni Kids.
В допълнителните часове по „Дизайн на анимация и анимирани герои“ децата ще научат повече за композиция, сториборд и художествено оформление. Ще изрязват, оцветяват и работят с пластелин, за да сътворят невероятни светове и герои.
В последния ден ще заснемат творенията си и с помощта на програмирането ще създадат цялостна анимация.

Какви знания и умения ще придобият децата по време на лятна академия „Програмирай игри“ (от 24.07 до 28.07.2017г.)?

Лятна академия „Програмирай игри“ е естествено продължение на лятна академия „Програмирай анимация“
По време на занятията по програмиране децата ще се учат как да намират решения на сложни проблеми, за да достигнат крайната си цел. Понятия, с които малките програмисти ще се запознават и научават да използват при създаване на код, са: функция, оператори, променливи и условия.
В допълнителните часове по „Иновации“, ораганизирани от Innovation Starter, децата ще представят свои идеи за нови и по-добри продукти и услуги за света. Те ще научат как идеите се превръщат в реланост и как иновациите помагат на хората, да живеят по-добре.
В последния ден децата ще използват всичките си идеи от занятията по иновации и програмиране и ще създадат свои собствени изненадващи и различни игри.

Спорт по време на летните академии:

И тъй като вярваме, че спортът е важна част от живота на децата, сме поканили и треньорите от Live to Lift, организация от млади професионалисти в спорта и кинезетерапията, които са подготвили специално подбрани упражнения и спортове за нашите малки програмисти.

Къде ще се провеждат занятията?

Лятна академия по програмиране ще се провежда в сградата на Софтуерния университет на ул. „Тинтява“ 15-17.

Колко струва обучението?

Участието в Лятната академия „Програмирай анимация“ е 229 лв. и включва петдневна програма от обучения, спорт, обяд и следобедна закуска /плод/.
Участието в Летни академии „Програмирай анимация“ и „Програмирай игра“ е 419лв. и включва десетдневна програма от обучения, спорт, обяд и следобедна закуска /плод/.

Крайният срок за записване е 25.06.2017 (неделя).

Запишете детето си още сега от тук, местата са ограничени: https://kids.softuni.bg/trainings/51