Начало / АРХИВ - СЪБИТИЯ / “Вълшебен квадрат“
Творчески занимания за деца в Национална галерия

“Вълшебен квадрат“

„Вълшебен квадрат“ е проект, който се осъществява от oтдел „Образователни програми” на Националната галерия, предназначен за деца от 6 до 12 години.

Проектът цели да популяризира образователните занимания за деца в галериите и музеите, като провокира интерес и желание за придобиване на нови знания в областта на културата и изобразителното изкуство. Целта е по достъпен и развлекателен начин да се формира начална художествена култура сред най-малките, развиваща способността им за мислене, разбиране и съпреживяване на изкуството, което наблюдават. В извънучилищна среда, в неформалната обстановка на галерията, децата ще имат възможност да се запознаят едновременно с произведения от българско и чуждестранно изкуство.

Четириседмичната програма ще се провежда всяка неделя в различни зали на Националната галерия „Квадрат 500“. Всяко занятие има своя тема, състояща се от две части: Интерактивна образователна беседа, адаптирана за съответната възрастова група и обвързана с нея практическа творческа част. В нея децата ще участват в забавни игри и ателиета, развиващи тяхното въображение.

Място на провеждане: Национална галерия „Квадрат 500” и образователен музеен център „Вълшебен квадрат“, етаж V

Продължителност: 4 седмици (14, 21, 28 май и 4 юни)

Дни и часове на провеждане: всяка неделя от 14:00 до 16:00

Без придружител по време на занятията

Вход: свободен

Програма

В този „Вълшебен квадрат” децата ще се запознаят и доближат до културата и изкуството на Африка и Индия. Приготвили сме им екзотични изненади и приключения. Очакват ги пърформанси, танци, рисуване и много интересни истории, подготвени от нашите млади и усмихнати стажанти. Едно от ателиетата ще бъде посветено на Роден, като по този начин организаторите ще се включат в тазгодишните чествания по повод 100 годишнината от смъртта на скулптура. В слънчевия скулптурен двор ще ви очаква вълшебна библиотека с приказки и рисуване на открито (пленер).

ЗАПИСВАНЕ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

edu_nag[at]yahoo.com и 0879 147 679, 0886 817 233