четвъртък , октомври 18 2018
На фокус
Начало / АРХИВ - СЪБИТИЯ / Безплатни ателиета по рисуване с Изиарт
Безплатни ателиета по рисуване с Изиарт

Безплатни ателиета по рисуване с Изиарт

Фондация Easyart стартира инициативата „Изкуство за малките“ – ателиета по рисуване в Софийска градска художествена галерия на всяка събота от 11:00 ч. Ателиетата са безплатни и дават възможност на децата да рисуват и да се забавляват, като едновременно с това се запознават с произведенията на изкуството в галерията.

Детските програми на Easyart са със свободен достъп, което има за цел да превърне музеите в лесно достъпно и привлекателно  място, както за децата така и за техните родители. Заниманията са спонсорирани от Фондация Америка за България, като благодарение на това те са напълно безплатни за всички посетители. В ателието по рисуване на децата се предоставят материали за всяко едно занятие, като на място могат да разчитат на съветите на компетентни млади преподаватели-студенти от Национална художествена академия.

Рисувайки в залите на музеите, децата  имат възможност да се запознаят с произведенията на изкуството, а организирането на импровизирана изложба с техните рисунки накрая на всеки сеанс цели да им даде самочуствие и самоувервеност на истински творци.

Актуална информация за ателиетата може да откриете на Facebook профила на Easyart Bulgaria.

Тази събота, 25 ноември, от 11.00 часа децата ще се учат на ориенталска фигурална композиция с моливи и тънкописци.

Продължителност: 1 час.

Без възрастови ограничения.

Софийска градска художествена галерия е на ул. Ген Гурко № 1, (вход откъм ул. „Княз Ал. Батенберг“).