четвъртък , декември 13 2018
На фокус
Начало / АРХИВ - СЪБИТИЯ / Ден за най-малките в Музейко (1-5 г.)
Ден за най-малките в Музейко

Ден за най-малките в Музейко (1-5 г.)

Ден за най-малките (1-5 г.) на 26 септември  от 10:00 – 16:00 часа

И този месец Музейко е приготвил специален ден, изпълнен с игра и предизвикателства за най-малките посетители! 🙂

Откъде идва храната?

Знаете ли откъде идва храната? А как стига до чинийката пред нас? Със специално подготвените ни зеленчукова лехичка и плодно дръвче, ние музейковците каним нашите най-малки приятели на забавно пътешествие с различни мисии. По време на това занимание децата влизат в роля на готвачи, продавачи и градинари. Сами създават с въображението си цветните персонажи и сценарий на играта. Ролевият сюжет им дава възможност да надграждат социалните си умения и да разширяват речниковия си запас докато изследват света на възрастните. Изпълнението на рецепта изправя детето пред елементарна математическа задача за разрешаване и насочва вниманието му към ползите на различните хранителни продукти.

Подходящо за деца от 1 до 5 години.

10:00 – 16:00 часа

 

Научни приказки

Ще запленим детското въобръжение с цветни сюжети, в които неизменно ще бъде вплетена научната тематика. Разказвачът задава въпроси на децата и ги мотивира да осмислят закономерности и основни научни факти на разбираем за тях език. В същото време децата докосват предметите свързани със сюжета на приказката и изследват заобикалящата ги среда. Научната приказка продължава 10 и 30 минути, през които родителите също са поканени да участват.

от…
11:00 часа
12:00 часа
13:00 часа
15:00 часа

 

Пластилинови планети, човечета и всякакви други земни и неземни същества

Ще се развихрим и ще изпитаме фината детска моторика, като направим различни, шантави, шарени и симпатични фигурки от цветен пластилин. След заниманието децата ще могат да отнесат веселите си творения у дома и да продължат да фантазират на воля!

10:30 – 13:00 часа
14:00 – 16:00 часа