четвъртък , декември 13 2018
На фокус
Начало / ЗДРАВЕ / Частни детски кухни в София
Детски кухни в София

Частни детски кухни в София

Бебето е пораснало и е време да помислим за следващия етап от храненето – това след пюретата. Дошъл е моментът за детска кухня! Представяме на Вашето внимание списък на частните детски кухни в гр. София, както и кратък обзор за тях.  За повече и по-подробна информация можете да посетите техните уеб страници. Ето малко информация, която да ви бъде от полза на първо време, за да направите своя избор (кухните са подредени по азбучен ред):

Детска кухняСпецификаВъзрастЦени (без доставка)
БебораниПредлагат храна от 6 месечна възраст
 • I група: 6 до 10 месеца
 • II група: 10 месеца до 3 години
2.50 – 5 лв.
БългарчеМеню за деца с алергия към белтъка на кравето мляко ( 10 мес. – 3 год.)
 • 10 месеца до 3 години
 • 3 до 7 години
4 – 6 лв.
ВълшебникМеню за деца с алергии
 • 8 месеца до 1 год. – (пасирана)
 • 1 до 3 години
 • 3 до 7 години
3 – 5.50 лв.
ЗеЛеоБио кухня със собствена доставка. Няма пунктове.
 • от 1 год. до 6 год.
11 лв.
Малкият ПринцМеню за деца с алергия към белтъка на кравето мляко
 • 8 месеца до 3 години
 • над 3 год.
 • възрастни хора
3.20 – 8 лв.
Мама ЛюсиДиетични, противоалергични и вегетариански менюта по заявка. Ограничена мрежа от раздавателни пунктове.
 • 8 месеца до 3 години
 • 3 до 6 години
 • възрастни хора
2 – 6 лв.
Мистър БебеБезплатна доставка
 • 7 мес. до 1 год.
 • 1 до 3 години
3 – 7 лв.
Ози ФуудМеню за деца с алергии
 • 1 до 1.5 год. – (пасирана)
 • 1.5 – 3 год.
 • 3 до 7 години
 • Офис меню
 • Меню за диабетици
3 – 6.60 лв.
Хер БебеВариант за Био меню 1-3 год. Има възможност да опитате кухнята (всеки ден в детски магазин “Хер Бебе”, намиращ се на бул. Мадрид №31 ограничен брой храни ще се раздават безплатно като мостри).
 • 8 месеца до 1 год. – (пасирана)
 • 1 до 3 години
3 – 7 лв.
Юначе
 • 7 мес. до 1 год.
 • 1 до 3 години
 • 3 до 7 години
3.50 – 6.50 лв.
Ям Ям БиоБио кухня (85% до 100%). Ограничена мрежа от раздавателни пунктове. Вегетарианско меню.
 • 1 до 3 години
 • 3 до 7 години
8 – 12 лв.
Ян БибиянМеню за деца с алергии, ВИП меню за деца до 3 год., вегетарианско меню и 2 варианта на меню за деца над 3 год. Най-добре развита мрежа за дистрибуция на храната. Диетични менюта за възрастни съставени от д-р Ригов.
 • 10 месеца до 3 години
 • над 3 години
3.60 – 8 лв.

* Цените са в зависимост от грамажа и избора на меню и са на база 1 ден, за повече дни има отстъпка. Долната граница е за малко меню, а горната за голямо (пр. 3 до 7 години).

**Доставката на кухните варира между  1 и 2 лева.

Детска млечна кухня „Беборан“

Кухнята предлага храна за деца от 6 месеца до 3 години. Цените варират в зависимост от грамажа и избора на меню и са между 3,50 лева и 4,50 лева на ден с включена доставка. Кухнята изпълнява програма НАССР, която цели контрол и самоконтрол на храните, и целия производствен процес. Кухнята доставя храна в град София.

Детска кухня „Българче“

Кухнята предлага храна за деца от 10 месеца до 3 години. Цените варират в зависимост от грамажа и избора на меню и са между 5 лева и 6,80 лева на ден с включена доставка. Някои от менютата са без доставка или с доставка до пункт. Кухнята е ангажирана в социални проекти, а доставките на храна са за град София.

Детска кухня „Вълшебник“

Кухнята предлага храна за деца от 10 месеца до 3 години. Цените варират в зависимост от грамажа и избора на меню и са между 3 лева и 5,50 лева на ден с включена доставка. Единствено в цената на менюто за деца с алергии не е включена цена за доставка. Кухнята изпълнява програма НАССР, която цели контрол и самоконтрол на храните, и целия производствен процес. Това е гаранция, че рискът свързан с безопасността на приготвяната храна се управлява съзнателно. Кухнята доставя храна в градовете София, Пловдив, Перник и Радомир, Велинград и Пещера.

Детска кухня „ЗеЛео“ (био кухня)

Не е определена възрастова граница на децата по отношение на храната. Цената за единично меню е 11 лв. с безплатна доставка при поръчка на минимум три менюта за една седмица. При поръчка на едно меню доставката е 2 лв. На уеб страницата на кухнята можете да видите био сертификат, а наличната декларация следва да се попълни от поръчващият храната. Доставката е безплатна за кварталите: Бояна, Драгалевци, Симеоново, Борово, Център, Бъкстон, Овча купел, Лозенец, Витоша, Дървеница, Изток, Гео Милев, Младост. За всички други + 2 лв. за доставка.

Детска кухня „Малкия Принц“

Най-новата частна детска кухня в София (функционира от август 2015 г.). Предлага менюта за деца от 8 месеца до 3 години и за деца над 3 год. Имат и социален патронаж. Предстои пускане на онлайн система за заявки на храната.

Детска кухня „Мама Люси“

Кухнята предлага храна за деца от 8 месеца до 6 години. Предлага се храна и за възрастни хора. Цените варират в зависимост от грамажа и избора на меню и са между 3,50 лева и 9 лева на ден с включена доставка. Храна се доставя в цяла София, Лозен, Герман, Панчарево, Горубляне, Казичене, Кривина, Равно поле, Долни Богров и Горни Богров.

Детска кухня „Мистър Бебе“

Кухнята предлага храна за деца от 7 месеца до 3 години. Цените варират в зависимост от грамажа и избора на меню и са между 3 лева и 7 лева на ден с включена доставка. Менюто е създадено от специалист диетолог. Кухнята е дъщерна на Ян Бибиян.

Детска кухня „Ози Фууд“

Кухнята предлага храна за деца от 1 година до 7 години. Цените варират в зависимост от грамажа и избора на меню и са между 4 лева и 10 лева на ден с включена доставка. Кухнята изпълнява програма HАCСР, която цели контрол и самоконтрол на храните, и целия производствен процес. Предстои сертифициране по система за качество ISO 9001 – 2000. Кухнята разполага с електронна система за обслужване на поръчките и доставя храна в градовете София, Банкя и кварталите Горна баня, Княжево, Драгалевци, Симеоново, Горубляне.

Детска кухня „Хер Бебе“ (био кухня)

Кухнята предлага храна за деца от 8 месеца до 3 години. Цените варират в зависимост от грамажа и избора на меню и са между 5 лева и 8 лева на ден с включена доставка. Акценти: замяната на филе от пангасиус с филе от хек в рибното меню! Възможност, безплатно да опитате приготвената храна, но мострите са с ограничено количество. Кухнята доставя храна в градовете София, Велинград и региона, Банкя, Пловдив, Перник, Пазарджик, Пещера и село Владая.

Детска кухня „Юначе“

Кухнята предлага храна за деца до 3 години. Цените варират в зависимост от грамажа и избора на меню и са между 5 лева и 6,50 лева на ден с включена доставка. Кухнята доставя в над 60 пункта в град София, откъдето вие можете да вземете поръчаната храна.

Детска кухня „Ям Ям“ (био кухня)

Кухнята предлага храна за деца от 1 година до 3 години и от 3 години до 7 години. Цените варират в зависимост от грамажа и избора на меню и са между 8 лева и 12 лева на ден +1 лев с включена доставка. Кухнята е публикувала сертификати за био менютата и био доставчиците на своята уеб страница.  Кухнята доставя храна в град София, но в точно определени райони, а извън тях се доплащат 3 лева за доставка.

Детска кухня „Ян Бибиян“

Един от лидерите в бранша кухнята предлага основно храна за деца от 10 месеца до 3 години. Предлага се храна и за деца над 3 години. Цените варират в зависимост от грамажа и избора на меню и са между 5 лева и 9 лева на ден с включена доставка. Кухнята изпълнява програма НАССР, която цели контрол и самоконтрол на храните, и целия производствен процес. Кухнята доставя храна в градовете София, Пловдив, Стара Загора, Нова Загора, Ямбол, Сливница, Елин Пелин, Нови Искър, с. Алдомировци, Драгоман. Кухнята доставя храна за детски градини и ясли, социален патронаж и училища. Предлагат се и диетични менюта за възрастни изготвени от д-р М. Ригов – диетолог на Александровска болница.

Един съвет от нас: Съобразете избора си на кухня след консултация с детския педиатър. Можете да вземете пробно няколко пъти и сами да се уверите в качеството на храната и дали детето ще я хареса. Мненията по въпроса за избор на кухня са разностранни, затова можете да обмените информация с ваши познати, които също имат деца и са взимали храна от детска кухня или скоро са се записали. И все пак вкусът и предпочитанията на всеки мъник са уникални 🙂