четвъртък , декември 13 2018
На фокус
Начало / АРХИВ - СЪБИТИЯ / Фотография за малките
Малки фотографи

Фотография за малките

Фотографията разказва истории, разкрива динамиката на обкръжаващата ни среда, съхранява паметта и ни окуражава да сме наблюдателни. Тя показва света през призмата на собствената ни личност и ни помага да изразим емоции, чувства или просто един съвършен миг.

За всички малки любители на това изкуство Фондация „Графия“ организира безплатни ателиета всяка неделя от 15:30 ч. до 17:00 ч.  в Софийска градска художествена галерия (ул. Ген. Гурко № 1) вход откъм ул. „Княз Ал. Батенберг”/ или в локация според темата.

Препоръчителна възраст на децата е от 9 до 13 години, но всички по-малки или по-големи запалени фотографи са добре дошли. Единственото изискване е да си носите собствен фотоапарат и да се запишете до предхождащия ателието четвъртък в страницата във фейсбук или на email: fgraphya@hotmail.com и тел. 0899 907 399.

Всяко фотографско ателие си има тема, занятията са динамични, редувайки малко теория и повече практика. При възможност снимките се копират и се правят малки изложби, както и се споделят творенията в профила на събитията във Facebook.

Програмата и темите на заниманията може да видите в нашата статия Работилници и групи за игра.

Преподавател: Алберто Стайков. София, 1974.

След бакалавърската си степен по художествена и приложна фотография заминава в Америка и специализира портретна и сватбена фотография като асистент и втори фотограф на американския фотограф Рик Феро и създава собствената си фирма Графия. През 2007 година мести Графия в България. Започва да прави ателиета по фотография по време на Детския панаир през 2011 година и създава фотография за малките за Европейския месец на фотографията в София. Като фотограф обожава портретната и сватбената фотография, като специално внимание отделя на работата с бременни и новородени.

Със съдействието на: Фондация Изиарт, Фондация Графия, Студио Прото и Софийска градска художествена галерия.