четвъртък , декември 13 2018
На фокус
Начало / КУРСОВЕ / Конструирай своя робот и се състезавай!
Курсове по Роботика

Конструирай своя робот и се състезавай!

Образователен център „Технократи“ стартира два нови курса по роботика, насочени към деца между 8 и 11 години и към юноши между 12 и 16 години. В четири последователни вторника на месец ноември (07, 14, 21, 28-ми), участниците ще конструират, програмират и управляват собствен робот, както и ще обогатят познанията си по темите механика, същност и приложение на сензорите и програмиране. Финалът на курсовете се отбелязва с реално състезание между създадените от децата роботи в отбори по двама.

Още по време на първата среща участниците започват да сглобяват своя робот, но най-забавната част е в края на програмата, когато настъпва реално състезание между отборите. За да стигнат до нея, участниците преминават през теоретична част по темите: механика, същност и приложение на сензорите, програмиране, както и през практическа част, която включва изпълнение на кратки задачи от робота.

Често задавани въпроси:

⦁ Нужни ли са предварителни познания по темата? – Не, само ентусиазъм.
⦁ Мога ли да се включа само в 1 от 4-те занятия? – Да, но стъпките към сглобяването на Клобо са поетапни, а състезателната част е кулминацията.
⦁ Колко големи за групите? – Включват максимум 14 участника, които се разделят на отбори по двама.

Условия за участие:
За да сте сигурни, че ще запазите своето място, моля, заявете вашето участие тук: http://bit.ly/2yUVLyR

▶ Цена: 140 лв. (включва: 4 занятия х 90 минути, кратка почивка с лека закуска и напитка) / Специални ценови условия за повече от едно дете от семейство: 120 лв. за втори участник.
▶ Начини на плащане: на място в брой или по банков път.

▶ Място на провеждане: „+ това“ на ул. Марин Дринов № 30.

*Ако участникът е на различна възраст от посочената в събитието, Технократи предлагат и група Роботика за младежи между 12 и 16 години с “Технократи”: Конструирай своя робот и се състезавай! (12-16г.)

▶ Повече за Технократи:

Образователен център “Технократи” използва естественото състояние на детския ум, а именно – изобретателност, любопитство и въображение и го трансформира в реални умения. Програмите ни, насочени към деца и младежи, обхващат наука, технологии и изкуства. Вярваме, че занятията ни постигат няколко основни цели: участниците се научават как да работят в екип, осъзнават по-добре своите силни страни и индивидуални възможности, възприемат новите технологии като средство, което открива нови хоризонти, вдъхновят се, забавляват се и намират нови приятели.

“Технократи” използва хардуер VEX IQ, чиито предимства са:

⦁ използването на контролер при управлението, което скъсява дистанцията робот-дете и помага за преодоляването на “страха от технологиите”
⦁ в работните комплекти са включени 6 сензора, 4 мотора и над 850 части, които позволяват повече свобода при създаването на умни роботи дори от най-малките
⦁ частите са лесни за сглобяване и трудни за чупене (засега 🙂