четвъртък , декември 13 2018
На фокус
Начало / АРХИВ - МЕСТА / mátzalo – сътвори нещо твое
Мацало - детски рожден ден с изработка на керамика

mátzalo – сътвори нещо твое

mátzalo е новото креативно място за малки и голeми в непосредствена близост до метростанция НДК. mátzalo e студио, в което децата могат да нарисуват различни керамични съдове в дизайн, който им харесва т.е. да създадат “тяхното собствено matzalo”.

Студиото разполага с голямо разнообразие от “сурови” керамични продукти (съдове, чаши, чинии, свещници и други), както и керамични фигурки за деца. Предлагат се над 130 керамични модела, 47 цвята боя, а след 6 лесни стъпки децата ще държат в ръце своето собствено уникално произведение.

Крайният продукт се глазира с течно стъкло от екипа на mátzalo и се изпича на 1 016 градуса, за да се превърне в трайна керамика, която може да се пусне дори и в миялна машина.

Средната цена на участник е около 20 лева, в зависимост от избраната керамика, като в тази сума е включена, както самата керамика, така и бои, глазура и изпичане.

В mátzalo може не само да си направите един по-различен детски рожден ден, но и да запечатате отпечатъка на крачетата на бебчо на керамика…за подарък на бабите например 🙂

mátzalo е на ул. Петър Парчевич №48, на ъгъла с ул. Христо Белчев.

Повече информация и галерия от уникални произведения може да видите на http://matzalo.com.