четвъртък , декември 13 2018
На фокус
Начало / МЕСТА / Местата на книгите
Местата на книгите: кафе книжарници в София

Местата на книгите

Представяне на няколко наши любими места на книгите, кътчета за душата, средища на книжовността:

Книжен център Greenwich, бул. Витоша №37

Книжен център „Гринуич“ е наистина център на литературата, културата и книжовността. Тук освен, че може да почетете,  да пробвате турско кафе с локум или просто да се уедините, може  и истински да се позабавлявате с децата. „Гринуич“ предлага богата палитра от детски забавления и събития. Всяка събота в центъра се провежда детска еко-работилница (подробности може да видите в нашите Работилнички и групи за игра), в неделя пък е време за куклен театър, програмата може да видите в нашата театрална програма.

В допълнение тук винаги се случва нещо – литературни награди и четения, премиери на нови книги, изложби и концерти…няма да ви е скучно 🙂

Литературен клуб Перото, Национален Дворец на Културата

Литературен клуб „Перото“ е първото по рода си литературно пространство в България, което работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. В литературния клуб има детски кът, където заедно с малчуганите може да се насладите на любими книжки. „Перото“ е библиотека, читалня, книжарница и кафене – едно наистина уникално място, където да се потопите в завладяващия свят на книгите.

кафе-книжарница Orange Books Cafe, ул. Граф Игнатиев №18, ет. 4

Тихи кътчета и уютна обстановка, чаша кафе или чай – все предразполагащи фактори, за да отворите любимите си книги или да си набележите нови заглавия.

Къщата за книги, ул. проф. Георги Златарски №18

Откриване – в събота на 31 октомври от 15:00 ч. Къщата за книги е част от Био градина Витоша с библиотека на открито, както и мини читалня от палети и масички. Една по-различна концепция, която си струва да се види (и опита!) през топлите месеци.

Къщата за книги се намира на ул. проф. Георги Златарски №18 в кв. Витоша.