четвъртък , декември 13 2018
На фокус
Начало / Интервюта / Мики и приятели състезатели по Дисни Ченъл
Роб ЛаДука, изпълнителен продуцент на сериите, и Марк Сайденберг, ко-изпълнителен продуцент и главен сценарист

Мики и приятели състезатели по Дисни Ченъл

Цели семейства гледат новия сериал за Мики и неговите приятели състезатели

Тези думи са на създателите на сериала: Роб ЛаДука, изпълнителен продуцент на сериите, и Марк Сайденберг, ко-изпълнителен продуцент и главен сценарист.

Роб ЛаДука и Марк Сайденберг вече имат голям опит като част от творческия екип на голяма част от  хитовите сериали на Дисни Джуниър – Клуб Мики Маус и Джейк и Пиратите от Невърленд , който има номинация за наградата „Еми“.

„Мики и приятели състезатели“ е вълнуваща анимация, която следва приключенията на Sensational Six – Сензационната шестица. „Това са шест персонажа на Дисни, които всеки познава и обича“, обяснява изпълнителният продуцент на шоуто Роб ЛаДука – Те са Мики, Доналд, Мини, Дейзи, Гуфи и Плуто.

С наближаването на премиерата на сериала на Дисни Ченъл „Мики и приятели състезатели“ се срещаме двамата продуценти в Лос Анджелис, за да ни разкрият малко повече зад създаването на сериите:

 – Чия беше идеята за шоуто и от къде се вдъхновихте за него?

МАРК САЙДЕНБЕРГ: Двамата с Роб сме автомобилни ентусиасти, а проектът започна, когато се срещнахме с Дисни, за да обсъдим създаването на ново шоу с Мики и всичките му приятели.
РОБ ЛАДУКА: И двамата бяхме работили по Клуб Мики Маус, затова започнахме като прегледахме най-популярните му епизоди. Така осъзнахме, че най-харесвани са били тези със състезания. Дисни героите – Мики, Мини, Доналд, Дейзи и Гуфи – имат страхотни характери, така че започнахме да мислим какви превозни средства всеки един от тях би управлявал. Дадохме им коли, които да карат през деня, но после съчетахме всеки с негов собствен автомобил с форсиран двигател, в който да се трансформира ежедневната им кола.

– Ще ни разведете ли през различните стъпки по създаването на епизод от  Мики и приятели състезатели?

РОБ ЛАДУКА: Марк е сценарист на шоуто. Всичко започва от там.

МАРК САЙДЕНБЕРГ: Точно така. Първата стъпка е да се измисли идеята. Имам екип от писатели – сядаме и заедно обменяме идеи. Започваме да работим по историята. След като тя бъде одобрена, пишем сценарий. След това правим записи и сценарно табло.

 – Колко дълго трае творческият процес?


РОБ ЛАДУКА: Отнема ни между девет месеца и година да създадем един епизод.

МАРК САЙДЕНБЕРГ: Но работим по много истории едновременно.
РОБ ЛАДУКА: Имаме припокриващ се график. Докато пишем един епизод, се прави сценарното табло на друг. Докато всичко това се случва, други се записват – и така нататък.

 

– Мики и приятели състезатели вече стартира в САЩ. Какви отзиви получихте?
РОБ ЛАДУКА: Отзивите скочиха до тавана. Всяко дете в квартала знае, че работя по шоуто. Постоянно тичат при мен и ми разказват истории за това, което им харесва. Страхотно е.
МАРК САЙДЕНБЕРГ: Чуваме много позитивни отзиви отвсякъде, което е чудесно. Шоуто се справя много добре, така че нямаме търпение да стартира интернационално.

 – Към кого е насочено шоуто? Коя е основната аудитория?
МАРК САЙДЕНБЕРГ: Шоуто е насочено към всеки. Основната възрастова група е от три до седем или осем години, но цели семейства гледат сериала. Има много възрастни хора като нас, които обичат Мики и състезанията. Всеки може да се включи.

РОБ ЛАДУКА: Чували сме отзиви от родители, които казват, че това е единственото шоу, което нямат против да гледат с децата си. Напомня им на детството. Напомня им на старите късометражни Мики Маус филмчета и анимации, когато са били деца. Развълнувани сме да чуваме това.

 

 – Какво прави Мики Маус така харесван?
МАРК САЙДЕНБЕРГ: Мики е най-добрият приятел на всеки. Той е оптимист, и е толкова забавен.
РОБ ЛАДУКА: Има златно сърце и е някой, когото всеки иска да познава. А в края на деня, той е добро момче. Всеки обича Мики.

 – Защо едно шоу за коли се справя толкова добре в битката за сърцата на публиката?

 – МАРК САЙДЕНБЕРГ: Защото колите са забавни.
– РОБ ЛАДУКА: Ние обичаме колите, може би защото сме в южна Калифорния, където е разпространена културата на големите коли – но е вярно, колите са доста забавни.
–  МАРК САЙДЕНБЕРГ: Също така дизайнът на колите е много артистичен.
– РОБ ЛАДУКА: Можем да видим някои наистина красиви образи, благодарение на превозните средства в шоуто.
– РОБ ЛАДУКА: Плюс, разбира се, колите на главните герои. Те всички са уникални и забавни по свой собствен начин.

  – Как измислихте дизайна на новата кола на Мики в сериала?

 – МАРК САЙДЕНБЕРГ: Първо започнахме с хотдог на колела за роудстъра на Мики – но после изпипахме дизайна и го сведохме до по-традиционен. Мики е класически американски герой, затова трябва да има класически американски модел кола. Неговият автомобил всъщност е базиран на тези, които са правели през 1930те и 1940те.

 – Къде намерихте автомобилните звуци, включени в шоуто? Има ли човек, който записва двигатели специално за проекта?
– РОБ ЛАДУКА:
Имаме редактор на звуковите ефекти, който записа всякакви видове автомобилни звуци. Популярният американски водещ Джей Лено  е и голям автомобилен ентусиаст. Имахме късмета той да ни покаже своята колекция от коли, заедно с много други автомобилни колекции. В гаража на Джей Лено записахме звуците на много от колите. Това проучване беше страшно забавно.

И последно… защо трябва да се гледа шоуто?

 – МАРК САЙДЕНБЕРГ: Просто защото е страшно забавно да се помотаеш с Мики и неговите приятели.
РОБ ЛАДУКА: Мики и приятели състезатели е вълнуващо, забавно приключение. Удоволствие е да се гледа. Освен това има и социални уроци с теми като лоялността, приятелството и спортсменството. Има по нещо за всеки.