четвъртък , октомври 18 2018
На фокус
Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Чудесата на Индонезия 2017

6 октомври, 2017 @ 10:00 - 26 ноември, 2017 @ 17:30

ПОСОЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА ИНДОНЕЗИЯ
ПРЕДСТАВЯ ИЗКУСТВАТА И КУЛТУРАТА НА ЕКЗОТИЧНАТА ДЪРЖВА В НАЦИОНАЛНАТА ГАЛЕРИЯ В СОФИЯ

„ЧУДЕСАТА НА ИНДОНЕЗИЯ 2017“

Живопис, скулптура, текстил, бижута и артефакти
от най-големия архипелаг в света
В изложбените зали на Квадрат 500 и на Двореца ще се проведе фестивалът „Чудесата на Индонезия 2017“. Посолството на Република Индонезия, в партньорство с българската Национална Галерия, ще запознаят за първи път жителите и гостите на столицата с културното и историческо наследство на Индонезия.

Oт 6 октомври до 12 ноември 2017 в Двореца ще бъдат изложени живопис и скулптури от известни индонезийски автори от колекцията на Националната Галерия на Индонезия. От 6 октомври до 26 ноември 2017 в Квадрат 500 ще бъде показана селекция от старинен и разнообразен ръчно изработен текстил (батик, икат, сонгкат, тенун), бижута и атрефакти.
Официалното откриване на фестивала е на 6 октомври 2017 г. в Квадрат 500 за подбрана публика от официални лица, партньори и приятели на посолството в София. Дипломатическият прием отбелязва 72-годишнината от независимостта на Индонезия и 61 години от двустранните дипломатически отношения между България и Индонезия. Гостите ще бъдат посрещнати с модно дефиле с традиционен текстил, музикални изпълнения и традиционен танц от артисти от групата Саман Гайо. Ще бъдат предложени специалитети на индонезийската кухня.

„Чудесата на Индонезия 2017” популяризира индонезийските изкуства и култура по време, но и отвъд европейския фестивал на изкуствата „Europalia”, чийто фокус тази година е именно невероятната Индонезия. Изложбите се осъществяват благодарение на любезната подкрепа на Националната галерия на Република България, Министерството на образованието и културата на Република Индонезия, Министерството на външните работи и Министерството на туризма на Република Индонезия, Националната Галерия на Индонезия, „Къщата на Очарователния текстил“, Министерството на културата на Република България и със съдействието на спонсори. Генерален спонсор е Националната банка на Индонезия.

Повече за Индонезия:

Индонезия е четвъртата по население държава в света, заемаща огромни територии между Тихия и Индийския океан в Югоизточното полукълбо на Земята. С повече от 17 000 острова, Индонезия е най-големият архипелаг, обитаван от над 300 различни етнически групи, със своите характерни култури и над 700 живи езика. Множеството острови на тропическата държава крият невероятни красоти, а държавата е втората по биоразнообразие в света след Бразилия.

Индонезия е известна още от древността – повече като културна концепция, обединяваща различни региони и хора, отколкото като еднородно цяло. Тази млада държава привлича европееца от столетия насам. Екзотичният вкус на храната, непознатите аромати, наситените цветове, многолюдните улици, шумните пазари, спокойствието на пищните храмове и неизменната усмивка на хората, превръща Индонезия в райско кътче на земята.

Повече информация можете да откриете на Фейсбук страницата на фестивала: @wondersofindonesiabg

Детайли

Начало:
6 октомври, 2017 @ 10:00
Край:
26 ноември, 2017 @ 17:30

Място

Национална Художествена Галерия
Площад "Княз Александър I" 1
Sofia, 1000 BG
+ Google Map

Организатор

Чудесата на Индонезия 2017
Уебсайт:
https://www.facebook.com/wondersofindonesiabg/