четвъртък , октомври 18 2018
На фокус
Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Концерт „Oт деца за деца“ с Music Play

20 май @ 13:30 - 14:30

Концерт за деца с Music Play

Концертът „От деца за деца“ е част от поредицата „Как работи театърът?“ 2. То е част от темата „Осветление и звук“ и за да запознаем децата със значението на музиката в театъра и с музикалните инструменти ще ни гостуват партньорите ни от Music Play 🙂

На 20 май 2018 г. (неделя) от 13:30 ч. преподаватели от Music Play и техните възпитаници ще гостуват в Театър „София“ за втори път.

Този път те са приготвили за малките ни почитатели концерт “От деца за деца”, в който освен като участници, децата ще се включат и като актьори и водещи на приключението, което ще изживеем заедно. Ще научим различни истории от музикалния свят, ще чуем различни музикални произведения, а и защо да не видим едно мини музикално представление. Всичко е възможно, заповядайте!
Децата от публиката ще имат възможността да свирят на истински музикални инструменти – пиано, цигулка, ксилофон, барабанче.

Подходящо за деца над 4 години.

Цена на билет за 1 дете: 6 лв.
Цена за 1 възрастен придружител: 0 лв.

Билети се продават на касите на Театър „София“, а местата са ограничени.

Събитието ще се проведе на 20 май (неделя) от 13:30 ч. на Откритата сцена (при хубаво време) или в Мраморното фоайе на Театър „София“ (ако времето не позволява да сме навън).

Партньор на Театър „София“ за това събитие: Мюзик Плей България – културна организация, чиито цели са да се създаде здравословна културно-музикална среда за децата и подрастващите; да им се предаде любовта към изкуството; да се открият, събудят и развият музикалните таланти на децата.

Екипът на Мюзик Плей организира музикално училище за деца, чрез което се стреми да прокара нови идеи в музикалното образование в България. В системата на преподаване е заложено комплексното обучение по музика, включващо всички компоненти – ритъм, пеене, нотопис, история на музиката и практическа част – свирене на инструмент.

Децата имат възможност да свирят на различни музикални инструменти и сами да изберат този, който най-много им харесва. Екипът от преподаватели насочва всяко дете в посока на неговото личностно развитие, обогатявайки сетивността и музикалното им възприятие.

Снимките са от предишно събитие за деца в Театър „София“ в партньорство с Мюзик Плей.

Детайли

Дата:
20 май
Час:
13:30 - 14:30
Категории за Събитие:
, ,

Място

театър София
бул. Янко Сакъзов №23А
София, 1504 България
+ Google Map