четвъртък , октомври 18 2018
На фокус
Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Музикално ателие за мъници

6 ноември, 2017 @ 10:00 - 30 ноември, 2017 @ 11:45

12 лв.

🎶 Какво представлява Орф-Шулверк Музикално ателие?

Предлагаме на вашето внимание музикално събитие за деца по системата “Шулверк” – един от най-популярните методи за музикално-танцово възпитание, създадена от известния немски композитор Карл Орф. Музика, ритъм, движение и говор се съчетават в игра – най-естественият за децата начин за развитие и обучение. Чрез спонтанна импровизирана игра под формата на ритмични и говорни упражнения, движение по музика и активно възприемане на музика, пеене и елементарен съпровод на музикални инструменти, децата откриват пленяващата магия на музиката, развиват обща и фина моторика и същевременно получават емоционално стимулиране.
Забавлението в нашето музикално ателие е гарантирано!

Основният принцип на ОРФ-педагогиката – “Аз чувам и забравям. Аз виждам и запомням. Аз правя и разбирам”.

🎶 Защо да предпочетете ОРФ музикални занимания за своето дете?

ОРФ педагогиката подпомага децата по-добре да осъзнават своето тяло (по-добре да го управляват), да разберат някои закономерности на музиката, да подобрят концентрацията на вниманието и паметта си, да се ориентират в пространството и времето, да се учат на абстрактно мислене и да преживеят различни емоции, както и да общуват с други деца. ОРФ педагогиката подготвя по най-добрия начин децата да се научат да свирят и да пеят. Дава прекрасна възможност вашето дете да се запознае с различните култури чрез музика и движение.

🎶 Кога, къде и как вашето дете може да се включи в музикалното ателие?

Яна Николова е водеща на Орф-Шулверк Музикалното ни ателие. Тя завършва музикална школа с цигулка в Русия, след което педагогически институт със специалност “учител по музика”. Повече информация за Яна ще намерите на страничката ни във фейсбук, където може да следите и предстоящите музикални събития.

ОРФ-Музикално ателие ще се провежда всеки понеделник и четвъртък с продължителност от 45 минути във формат до десет деца в две възрастови групи:

– от 10:00 до 10:45 ч.сутринта за деца на възраст между 1,5 и 3,5 години придружени от родител и
– от 11:00 до 11:45 ч. сутринта за деца на възраст между 3,5 и 6 години.

Музикалните занимания се случват в центъра ни на бул. “Цариградско шосе” 19, (локалното) в непосредствена близост до Орлов мост.

Цената за едно посещение е 12 лева. Цената на карта за четири посещения (срок на картата 2 месеца) е 40 лева. Цената за второ дете от семейство е 10 лева.

За участие е необходимо предварително записване на телефон 0897925300 или на мейл: hello@deca-slunca.com.

Носете си пантофки, чорапки, терлички и други подобни чудеса, с които да може свободно да танцувате и да ви топлят крачета!

По-долу може да се запознаете подробно с естеството на Орф-Шулверк Музикалното ни ателие.

🎶 Какво представляват ОРФ музикални занимания?

– Децата преживяват музиката чрез движение. Активните упражнения подготвят децата към спонтаннo двигателнo изразяване. Научават се да изразяват настроения и звуци с помощта на елементарни движения и танц;
– Използват се “звучащи жестове” (пляскане, тропане, щракане и т.п.)
– Правят се речеви упражнения – развиват у детето чувство за ритъм, допринасят за формирането на правилна артикулация, показват разнообразие от динамични нюанси и темп. В часовете се използват три възможности за гласов текст: на родния език, на езика на други култури, на измислен език);
– Използва се игра със музикални инструменти – чрез нея децата се учат да взаимодействат помежду си и лесно развиват “чувство на ансамбъл”;
– Пеене на най-добрите образци на народната култура;
Обединяването на въздействието на музиката, движението, танца, речта и художествения образ става чрез изразителна игра – театър.
Гъвкавият материал насърчава децата да фантазират, да композират и да импровизират. По този начин чрез музикалните занимания се постига развитие на творческото начало у малкото дете.

🎶 Какви инструменти се използват в ОРФ музикални занимания?

– Барабани и ударни инструменти (джембе, маракас, клавеси, дървена кутия, гуиро и т.н.);
– Ксилофон;
– Звучащи жестове (body percussion) – това е техника за ритмични игри на собственото тяло: пляскане, тропане, щракане.
Импровизирани музикални инструменти като – балони, ленти, плат, чаши, въжета и почти всякакви предмети.
По време на музикални занимания по метода на Карл Орф се създава атмосфера на игрова комуникация, където всяко дете наравно с възрастните може да покаже своята индивидуалност.

Детайли

Начало:
6 ноември, 2017 @ 10:00
Край:
30 ноември, 2017 @ 11:45
Стойност:
12 лв.
Категории за Събитие:
, ,

Място

Детски център Деца Слънца – Sunlight Children
бул. "Цариградско шосе" 19, Орлов мост
Sofia, BG
+ Google Map

Организатор

Детски център Деца Слънца – Sunlight Children
Уебсайт:
https://www.facebook.com/DecaSlanca/